FAQ

Bestellen

Dat is gemakkelijk: doe de 3 minuten quiz en je krijgt van ons advies welke koffie en abonnement het beste bij jou past of, als je direct een keuze wil maken, ga je naar onze shop. Je kunt in ‘My Account’ vervolgens simpel de status van je bestellingen bekijken of je abonnement wijzigen of pauzeren

Screaming Beans verzend haar vers gebrande koffies internationaal. Kosten zijn afhankelijk van hoeveel koffie je besteld (gewicht) en het land waar je jouw koffie bezorgd wilt hebben.

Prijzen zijn exclusief verzendkosten voor bestellingen binnen Nederland.

Bezorging

Als je vóór 15:00 uur op werkdagen je bestelling plaatst, verpakken en sturen wij je bestelling de volgende werkdag. Bij een abonnement wordt er een vast levermoment afgesproken.

Jazeker, wij bezorgen ook in het buitenland. We brengen de internationale verzendkosten wel in rekening dit verschilt per land.

Bij een bestelling van losse koffie of een abonnement kan het leveradres en factuuradres gescheiden worden. Indien je meerdere producten wilt bestellen en dit op verschillende adressen wilt laten bezorgen, dan kun je dit apart bestellen.

Bij een abonnement kan je kiezen om tweewekelijks of maandelijks je koffie te ontvangen. Mocht jouw bestelling onverhoopt later zijn dan verwacht stuur dan een mailtje [email protected] dan gaan we het voor je oplossen.

Nee, je hoeft niet thuis te wachten. Jouw koffie past gewoon door de brievenbus.

Retourneren

Bij Screaming Beans is het ons doel om klanten naast heerlijke koffie een onberispelijke service en ervaring te bieden. We willen dat je blij bent en we streven ernaar dat dit ook in ons retourbeleid weerspiegelt. Koffie is bederfelijk en onze bonen worden op bestelling gebrand, dus we kunnen geen retouren accepteren. Maar maak je geen zorgen – we zijn hier om te helpen! Als er een fout is opgetreden bij jouw bestelling, neem dan binnen 30 dagen na je aankoop contact met ons op via [email protected] Als je niet tevreden bent met je bestelling, dan kan een van onze ervaren Barista’s je helpen een smaakprofiel te vinden dat het beste bij jou past.

Betalen

Betalen maken we simpel: je kunt betalen door middel van iDeal of PayPal. Als de betaling gelukt is, gaan wij direct voor je aan de slag en wordt je bestelling dezelfde werkdag nog op de post gedaan.

Bij het afsluiten van een abonnement reken je de eerste keer af met iDEAL of PayPal en vervolgens incasseren wij automatisch, zolang jouw abonnement loopt. We werken hiervoor samen met een betrouwbare en veilige betaalprovider.

.

Op onze productpagina kan je de prijzen terugvinden van onze koffies. Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten binnen Nederland.

Abonnementen

Screaming Beans biedt verschillende abonnementen afhankelijk van voorkeur en gebruik. Doe de quiz en wij helpen je om de voor jou meest geschikte koffie te kiezen.

Nee, je kunt ten alle tijden je abonnement pauzeren of stopzetten.

My account is jouw persoonlijke account waarin je al je koffieleveringen kunt inzien en eventueel aanpassen. In my account kun je:

  • Je koffie leveringen aanpassen (smaak, variant, frequentie, bezorgadres, etc)
  • Een levering overslaan, mocht je teveel koffie in huis hebben
  • Extra koffie toevoegen aan je levering
  • Een extra bestelling plaatsen
  • Je koffie even pauzeren of je account verwijderen

Product

Onze bedrijfsvoering is van nature ingesteld op eerlijk en duurzaam zakendoen. Dit is voor ons de enige juiste manier. Certificeringen zij vaak duur voor boeren en zeggen niet altijd even veel over de kwaliteit. Daar staren we ons dus ook niet blind op. De meeste van onze koffies zijn biologisch maar niet elke koffie heeft dit label. Wil je meer weten over onze visie of bedrijfsvoering stuur dan een mailtje we beantwoorden graag al je vragen.

Onze verpakking is 100% recyclebaar en heeft een CO2 neutrale voetafdruk. We hopen dat de afvalketen binnenkort ook 100% composteerbare oplossingen goed kan verwerken, zodat we hier naar over kunnen stappen. De doosjes waarmee de koffie wordt verzonden zijn van karton en volledig afbreekbaar.

Onze koffies komen voor een groot gedeelte uit de bonen gordel. Dit is een gebied van landen rond de evenaar waar veel koffie wordt verbouwd. Denk hierbij aan Centraal-Amerika, Zuid-Amerika, Indonesië, Zuidoost-Azië, Afrika en Arabië. In deze landen groeien vrijwel alle (Arabica) koffieplanten en bieden de perfecte omgevings- en klimaat omstandigheden voor koffiebonen. We zijn altijd druk met het zoeken naar samenwerkingen met kleinschalige boeren of coöperaties die koffiebonen verbouwen van de beste kwaliteit, en op een duurzame en eerlijke wijze

In verhouding tot andere koffiemerken heeft de koffie van Screaming Beans een zeer hoge kwaliteit. We zijn daardoor ook niet de allergoedkoopste maar garanderen wel de beste smaak en dat er altijd minimaal 20% meer overblijft voor de boer in vergelijking met vergelijkbare andere speciality koffiemerken.

Om je koffie zo vers mogelijk te houden, raden wij je aan om het te bewaren op een koele, donkere plek. Koffie neemt makkelijk andere onwenselijke geuren over. Om dat te voorkomen, bewaar je de koffie in een afgesloten, bij voorkeur ook luchtdichte doos. De verpakking van onze koffie heeft een eenrichtingsventiel. Dit houdt in dat de bonen kunnen ademen, maar er geen lucht naar binnen kan komen.

Een gebrande boon smaakt het beste binnen twee weken na het branden. Daarna verliest het elke week meer en meer van zijn smaak.

Gemalen koffie verliest binnen 2-3 dagen na malen zijn smaak, tenzij je het luchtdicht en op een droge donkere plek bewaard, dan kun je het net als hele bonen ongeveer twee weken bewaren zonder substantieel smaakverlies.

Contact

Nog meer vragen? Je kan ons altijd even mailen op [email protected] beans.nl